Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Program


Aktuális előadások



Idén 21 éves a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő és leglátogatottabb filmfesztiválja. Felfedezésre váró friss, kreatív dokumentumfilmek és fesztiválnyertes nemzetközi és magyar alkotások, globális ügyek, de a legszemélyesebb történetek is szerepelnek a kínálatban. A 21. Verzión november 6-13. között több mint 60 film lesz látható 4 versenykategóriában és 8 tematikus szekcióban. A program hangot ad elnyomott társadalmi csoportoknak, kisebbségben élőknek, emberi jogaikban sértett embereknek, és társadalmi párbeszédre hívja a nézőket a közönségtalálkozók és kísérőprogramok sorával.

A fesztivál nyitófilmje a KIX, Mikulán Dávid és Révész Bálint filmje kortárs látlelet a leszakadó és magára hagyott városi szegénységről. A magyar–francia–horvát koprodukcióban gyártott, 92 perces film szerteágazó utazás egy budapesti kisfiú felnövésének 12 évébe, amelynek során a randalírozó kölyökből, Sanyiból felnőttkorára közellenség lesz. A film ritkán látott közelségből mutatja be a fiú és családja mindennapjait. Világpremierje a jelenleg Európa legrangosabbjának számító, koppenhágai CPH:DOX fesztiválon volt, majd számos további nemzetközi fesztiválra válogatták be Amerikától Tajvanig. A film eddig elnyert díjai között szerepel a Legjobb fiatal alkotó díja és a Regionális filmek versenyének fődíja a ZagrebDoxon, a Fipresci-díj a wiesbadeni GoEast fesztiválon, a kolozsvári TIFF-en a legjobb dokumentumfilmnek ítélt elismerés és az Etikus alkotói megközelítés díja a szkopjei MakeDox Filmfesztiválon.

A filmet felvezeti Pócsik Andrea.
A vetítést beszélgetés követi az alkotókkal.

A KIX országos mozibemutatójára november 21-én kerül sor, magyarországi forgalmazója a Cirko Film.

„A KIX az ártatlanság elvesztésének a története. Olyan társadalmi környezetben játszódik, ami esélyt sem ígér semmiféle happy endre.”
„És melyik az erősebb, a sors vagy az akarat?” – hangzik el a KIX elején a kérdés, amire az utóbbi idők legjobb magyar dokumentumfilmje keresi a választ.”

Stáblista    
Rendezők: Mikulán Dávid, Révész Bálint
Producerek: Kiss Viki Réka, Muhi András Pires, Victor Ede, Révész Bálint
Koproducer: Rea Rajčić
Koproducer ARTE France: Fabrice Puchault, Anne Grolleron
Executive producerek: Gutema Dávid, D'Intino Patricia, HBO Max: Hanka Kastelicová, Tereza Bóna Keilová, Závorszky Anna
Operatőr: Mikulán Dávid
Vágó: Yael Bitton, Szalai Károly
Hangmérnök: Ivan Zelić
Zeneszerző: Kalotás Csaba
Gyártó cég: ELF PICTURES & CINEPHAGE
TV-csatornák: ARTE France, HBO Max
Koproduciós cég: ECLECTICA

Támogatók
A KIX az ELF PICTURES és a CINEPHAGE gyártásában, az ARTE France, az HBO Max és az Eclectica koprodukciójában készült. A film magyarországi forgalmazója a Cirko Film. A Verzió Filmfesztivált a nonprofit Verzió Film Alapítvány és a Blinken OSA Archivum szervezi, főtámogatója pedig a Kreatív Európa Média program.

Ajánló


John Singer Sargent: Fashion and Swagger angol képzőművészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

Aku wa sonzai shinai japán filmdráma, 106 perc, 2024 japán nyelven, magyar felirattal

Az összeesküvés áldozatává vált fiatal Edmond Dantèst az esküvője napján tartóztatják le egy olyan bűncselekmény miatt, amelyet nem követett el.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!