Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 19:00

Kiscsősz Veszprém megye devecseri járásában található település, lakosainak száma 111 fő egy 2015-ös adat szerint. Egy nehéz sorsú térségben a néphagyomány segítségével hogyan lehet a helyi közösségeket újraéleszteni? Hogyan vált Magyarország „folkfővárosává” ez az aprócska falu?

Az ötlettől a megvalósulásig vezető utat Kovács Norbert „Cimbivel” járjuk végig gondolatban; zenei kísérőtársunk lesz a devecseri Fláre Beás.

 

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!