Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Program


Budafoki Dohnányi Zenekar / FELFEDEZÉSEK
2

Budafoki Dohnányi Zenekar / FELFEDEZÉSEK

A világhírű filmzeneszerző, John Williams Brácsaversenye izgalmas kalandot ígér, Nielsen ritkaságnak számító I. szimfóniája nemkülönben. Felfedezés a különleges tehetségű ifjú lengyel brácsás is, épp csak a Dohnányi Zenekar remek játéka nem újdonság...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 23. vasárnap, 19:30

Budafoki Dohnányi Zenekar / FELFEDEZÉSEK

Műsor:
Korngold: Blood kapitány - szvit - magyarországi bemutató
John Williams: Brácsaverseny - magyarországi bemutató
Nielsen: I. (g-moll) szimfónia, op. 7 - magyarországi bemutató

Vezényel: Hollerung Gábor

Közreműködik:
Kinga Wojdalska: brácsa

Egy koncert, amelynek műsorán minden és mindenki felfedezés. Korngoldot alig hallunk, holott izgalmas szerző, Blood kapitány-szvitje pedig ismeretlen a magyar zenekedvelők előtt.

A Blood kapitány (Captain Blood) valójában egy sikeres amerikai film volt 1935-ből, amelynek muzsikáját az emigrációját követően sikeres hollywoodi filmzeneszerzővé vált Korngold írta. Ezt igyekezett átmenteni a hangversenypódiumra, amikor koncertszvitté alakította át. E mű után különösen frappáns meghallgatni egy másik filmzene-komponista alkotását, amely azonban eredetileg is a koncertgyakorlat számára készült: a Jurassic Park, a Harry Potter és számtalan más világsikerű film nagyszerű zenéjének komponistája, John Williams hetvenhét évesen, 2009-ben komponálta Brácsaversenyét. A dán Carl August Nielsen viszont jóval fiatalabb volt, amikor I. szimfóniáját befejezte: a dán népi motívumokat is feldolgozó négytételes mű partitúrája végén huszonkilenc évesen, 1894-ben húzta meg a kettősvonalat. Számos verseny győztese, Kinga Wojdalska a Zürichi Művészeti Egyetemen tanul. A koncert eredeti karmestere, Stephanie Childress a járványhelyzet miatt sajnos nem tud Magyarországra utazni, így az est karmestere Hollerung Gábor lesz, aki 1994 óta vezeti a Budafoki Dohnányi Zenekart, melynek elődje 1970-ben alakult, az együttes pedig 1988-ban vette fel a zeneszerző nevét.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.
A koncert Magyarország V4-elnöksége alkalmából, a Müpa szervezésében valósul meg.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!